Sidor

Dagens musik
JJ- My love

Vin kväll hos Sara




Denna dag var himla trevlig! Direkt efter skolan cyklade jag till erikshjälpen som är en secondhandbutik i gävle. Där mötte jag upp Dalayce. Hon hittade massa fina kläder medan jag hittade kuddar till min sängsoffa. Efter det åkte vi hem till henne sen gjorde vi mat hemma hos mig. Vi ringde till Sara och åkte hem till henne. Där blev det vin kväll med Sara E (Eddi) och filippa. Det var mysigt, mycket snack på engelska eftersom Dalayce är från Canada. Sara spelade gitarr och sjöng. Kvällen slutade med att jag somnade i soffan och sov över hos Sara.
Dagens musik
Beastie boys- Intergalactic

Återuppleva konstskolemiljö



Igår hälsade jag på Daniel på Gävle konstskola där vi satt och rita hela kvällen. Det är så mysigt att vara på en konstskola, har verkligen saknat den schyssta miljön med stor ateljé fullproppad mycket konst. Det är mer inspirerande än att sitta i en liten bunker med ett litet ljus bord som jag gör på högskolan. Jag gjorde min läxa där temat är skräck och vi ska lära oss olika skuggor, Jag har bestämt att mina tre teckningar ska vara zombie tema och är redan klar med två. Det känns skönt för jag har så många andra uppgifter jag ska jobba med,
Dagens musik
Bonobo- Days to come

Serier




De här böckerna köpte jag i helgen när jag var på seriemässa i Stockholm. Nu ska jag inspireras och det kanske kommer någon recension efter jag har läst dem. Jag fastnar ofta för kvinnliga serie tecknare som skildrar samhället med humor. Gärna feministiska serier som är enkelt tecknade. Jag har tyvärr inte sett någon kille som gör sådana serier än, men om ni vet någon så får ni gärna ge mig tips.
Dagens musik
Familjen- Det snurrar i min skalle

Ritade på t-shirt


Idag sa sara, rita på den här t-shirten jag har på mig. Då gjorde jag det!
Dagens musik
Revolverman- Rvlvr

Sailor fest









Ihelgen var vi bjudna på sailorfest hemma hos Sara E. Det var fyra Saror på festen så nu är det nästan ett måste att sätta smeknamn på dom. Jag får komma på något bra. Iallfall så var festen skoj och som vanligt blev det mycket dans. Har t o m träningsverk i dansvaderna två dagar efteråt. På sista bilden ser man min fina sjömansklänning som jag hittade på secondhand för ett år sen.
Dagens musik
Nena- 99 Luftballons

Nu är det tvtime


Här är ett smakprov från min nya serie som jag håller på med. Det kommer vara parodi på massa olika tvprogram och hoppas jag hinner klart med den så jag kan sälja och visa upp den nästa helg på seriemässan i Stockholm. Men det ser mörkt ut. Det tar sån tid att göra serier, men rolig blir den.
Dagens musik
The moldy peaches- Moldy peaches in da house

Friluftsdag






Dalayce bjöd med mig och Sara på en friluftsdag till Hemlingby. Hennes föräldrar hälsar på från Canada så hon ville att dom skulle få träffa hennes kollegor och vänner! Vi blev nog ca 15 personer som stod och grilla och hade det mysigt och det dofta skog. Mycket engelska blev det, det är bra för mig att öva. Men ibland kan det bli lite fel när man försöker säga winerbröd på engelska. Efter vi hade ätit gott gick vi på promenad i spåret och när vi skulle cykla hem så svängde jag och Sara in på Gävle konstskola och hälsade på Daniel. Där fick vi rundvandring och vi satte oss sedan ner och ritade hela kvällen.
Dagens musik
Kultiration- propaganda

Soldyrkare



Japp det är jag det! Så fort jag vaknar på morgonen så kollar jag ut och ser om det är är fint väder. Och om solen skiner så kan jag bara inte somna om och gör i ordning frukost och sätter mig direkt på balkongen och njuter! Där har jag suttit hela förmiddagen idag och druckit hemmagjord svartavinbär saft! Nu ska jag göra lite skoljobb sen blir det vernissage!

När det är fint väder






När det är fint väder så får man passa på att njuta! Det har jag gjort idag! I förmiddags ritade och solade jag på min balkong, sen drog jag iväg till skolan en sväng. Efter det cyklade jag till Filippa. Där skulle hennes kille Olle klippas! Det bjöds på grillad mat och vi satt och njöt i solen lääääänge!
Dagens musik
Existensminimum- Mirrors

Ritplats



Här är min lilla ritplats i skolan med mitt stora ljusbord som täcker hela bordet. De här teckningarna gjorde jag bla när svt var här och filma oss, vem vet de kanske kommer med i tv.

Otäck bebis


Den här karikatyren skickade jag in som arbetsprov till Seriehögskolan för ett år sen! Den säger ganska mycket om vad jag tycker om herr buske!
Dagens musik
Hello Saferide- My best friend

Grattis Moa!


Idag vill jag visa upp min fina vän Moa! Hon fyller nämligen år! Fan vad glad jag är att jag har henne!

Sjuk av att slappna av




Det är komiskt, så fort jag träffar min föräldrar blir jag sjuk! Jag antar att dom ska ta det positivt, för jag blir riktigt avslappnad när jag är med dom och då känner kroppen av för mycket och jag blir sjuk.
Igår hade jag feber och sov bort hela dagen. Kände mig lagom social till päronen. Men jag tror att de gillar att ta hand om mig, de har fyllt upp mitt kylskåp och lagat mat åt mig så det räcker flera dagar, dom är för goa! De åkte hem i morse.
Nu ska jag stiga upp från sängen för idag vill jag bli frisk!!
Dagens musik
Yeah yeah yeah´s- Gold lion

Glad påsk






Igår gick jag och mina föräldrar på promenad och jag visade dom stan. Då kunde jag inte låta bli att plåta en massa! Det här en liten del av vad jag tog igår. Blev riktigt nöjd faktiskt! Kul med kontrasterna med de brungråa fotona som jag tog utomhus tillsammans med de färgglada bilderna jag tog i köket. På kvällen gick vi till en bar där det är wilda western tema. Allt är byggt i gammalt trä och jultema året runt. Man kan hitta vad som helst som hänger ner från taket, allt ifrån plåtburkar till korsetter. Alla som jobbar där går runt cowboy kläder och kastar hela jordnötter på borden och de stora karlarna knäcker dom med näven. I kontrast med det får man drinkar med geléhallon i. En upplevelse må jag säga!
Dagens musik
The knife- Handy man

Mys


OJOJ vilka mysiga dagar jag har haft. Vernissage, bio, dans, schysst musik och mycket mys!
Idag kom mina föräldrar hit för att fira påsk med mig över helgen. Mamma började genast påskpynta i mitt kök med bla en duk som hon hade köpt. Sen kollade vi på hockey och de skrek så högt när hv gjorde mål så grannarna sket väl på sig av rädsla. Efter det åt vi god mat.