Sidor

Dagens musik
Peaches- Slippery dick

Kärt återseende på Örebrokonstskola












I Lördags var jag på Örebro konstskolas 30års jubileum. Det var vernissage på Länsmuséet där gamla konstskoleelever fick ställa ut. Jag ställer ut ett stort foto, där jag har en bok under på en hylla som man får kommentera konstverket, det ska bli spännande att se vad de skriver. 600 personer ville besöka våran utställning på vernissagedagen och jag hann inte se mycket konst för det var för mycket folk och så många som jag ville prata med. Efter det gick vi på förfest hos båda Emmorna, sen var det fest på konstskolan. Där fick vi först höra en konsert med Mohlavyr, ett jätte mysigt band som hade världens utstrålning när de uppträde. Ingen dans blev det dock, men mycket prat med många kära återseenden. Ja herre gu vad trevligt det var!
Dagens musik
Skaburbian collective- Flow

Sportfånen






Förra veckan gick jag med Chrille, Svante och Adam till O´learys och kollade på fotboll. Det var jättemysigt, inte för att matchen var så kul att kolla på men det var skoj att umgås. Det slutade md att Chrille gjorde härliga karikatyrer på oss, det syns tyvärr dåligt på bilderna eftersom jag tog bilderna med mobilen.
Det är roligt, jag tror inte så många uppfattar mig som sportmänniska, men jag var en riktig sportfåne när jag var yngre, speciellt när det gällde hockey, Jag samlade på hockeybilder, hejade på hv71 i elitserien och hade deras logga på tröjor, t-shirts- kapsylöppnare, muggar mm.
Nu har det varit lugnt ett tag, jag har mer utövat sport än kollat på det. Tycker att sport är så jävla mansdominerat, De säger fortfarande damfotboll och fotboll och folk blir hatiska på liv och död för att deras lag inte vann en kväll. Det blir grupptryck och folk blir hatiska.
Men tycker fortfarande att sport lockar, förut har jag spelat fotboll, basket, innebandy och dansat. Jag spelade ofta med killar som tyvärr hade den inställningen att jag som tjej var sämre på sport innan man ens hade fått visa vad man kunde. Klart att det är skillnad fysiskt på tjejer och killar, men nu var vi inga eliter direkt. Men det taggade mig bara ännu mer och tänkte att jag ska allt visa dom! Det hände ibland att man fick ta bollen från sina medspelare för en del vägrade att passa.
Nu har jag inte rört mig på ett halvår så efter jul ska jag bli sportfånen igen. Jag ska börja på dans, spela hockey och kanske hyra en lokal för inomhusfotboll. Och i kväll spelar faktiskt hv71 mot Brynäs, ska nog ta på mig min gamla hv71 tröja och skrika och vara lite nostalgisk och tänka bort allt det dåliga med sport för en stund.

Cloth exchange



Idag var jag på klädbytardag hos Dalyce. Hon hade gjort om sitt vardagsrum så det såg ut som en klädesbutik. Jag hade med en kasse full med kläder jag hade tröttnat på. Vi provade det alla hade med och det sluta med att jag gick hem med en full kasse med nya kläder i.
Dagen musik
Petter & The Pix- Never never

Det växer


Jag känner hur det växer inom mig.
jag är ett frö
det knakar
jag växer lite till
jag funderar hur det är ovanför jorden
det är kallt här
aj nu växte jag lite till
skönt nu kommer jag snart till värmen
Dagens musik
Peaches- Fuck the pain away

Örebro konstskola
















Här är gamla kort från tiden jag gick på Örebro konstskola 04-06. Jag minns den perioden som en väldigt rolig och utvecklande tid. En hel del sköna människor gick där som jag fortfarande har kontakt med idag. Jag tänker att det inte är så länge sen, men nu är det snart 2011 och näst nästa helg ska jag på en jubeleumsutställning i Örebro för alla gamla konstskoleelever där jag kommer ställa ut med ett fotografi. Det ska bli så kul att träffa alla. Jag har nog utvecklats ganska mycket sen sist, både som människa och konstnär. Först är det vernissage på Länsmuséet, sen en stor fest på skolan. Wiiiiii

Klippdags


Jag blir nästan aldrig nöjd när jag har varit hos en frisör. Så de senaste åren har jag klippt mig själv. Det har oftast gått bra, ibland har kompisar fått rättat till. Jag står vid spegeln med en liten puderspegel i ena handen så jag ska se lite grann hur det kommer se ut där bak sen tar jag kökssaxen i andra handen och sen är det igång. Det är ganska svårt men gött när det är över och man får ett hyffsat resultat. Det är ju bara jag som vet hur jag vill ha det!
Dagens musik
Fleetwood mac- Go your own way

Tre timmar foto och promenad


Detta var för några veckor sen när det fortfarande var löv kvar på marken. Jag följde med Elin och Mija ut på promenad i våran låtsasskog. Fin dag var det.
Dagens musik
MSTKRFT- 1000 cigarettes

Vinterbilder från februari


Den här bilden är tagen i februari, det är så mysigt med mycket snö. Det blir tystare och ljusare och så kan man åka pulka :)
Men nu regnar det ute, jag hatar snöslask.
Dagens musik
Rebekka Karijord- Were it like a crown

Igår var jag duktig


Här är ett gammalt kort jag hitta på Sara och mig på Waynes det mysigaste cafét i stan. Det känns som att sitta hemma hos någon, de har böcker längs väggarna, sköna soffor och en låtsas eld :)
Igår var jag duktig! jag höll på med det där dataprogrammet som jag skrev om hela dagen hemma.
Idag ska jag också vara duktig och gå till skolan och arbeta i photoshop för det är skönare med en större skärm, min är så liten. Vi går en kurs som heter Lexigrafi och har i uppgift att göra två informationssidor hur man kokar te eller kaffe. Jag har kommit på en bra idé tror jag. Vi får se efter idag om det funkar. Kan lägga upp den här sen när den är klar.
Sen hoppas jag att det blir lite fika idag också! ;) Lite soft får man la va !
Dagens musik
Iggy pop- passenger

Det är farligt att ha kul



Den senaste tiden har det det varit intensiva dagar med klasskamraterna, vi har umgåtts dygnet runt känns det som. Det är verkligen hur kul som helst att hitta på saker med folk som har samma intressen. Det blir mycket ritande, film, ansiktsmålning, sjungande tekvällar, promenader, stanna uppe hela nattenkvällar och ha picknick på saras golv bla. Jag ska verkligen njuta av den här tiden, eller det gör jag, nästan för mycket för just nu ligger jag efter i skolan.
Så varför denna ledsna bild? Det är min seriösa blick, det är nu allvaret börjar, jag ska ta mig i kragen och lära mig ett dataprogram som jag hatar. Skärpning! här ska vi inte ha roligt längre! i alla fall inte på dagarna :)